Turski Etcii zakupio pogone MIP-a iz Nove Gorice

Bez autora
Sep 06 2012

Turska kompanija Etcii uzela je do kraja ove godine u najam proizvodne pogone slovenske mesne industrije u stečaju MIP u Novoj Gorici. Direktor poduzeća Alemin Halal, kćerinske kompanije Etcii-ija u Sloveniji, Aktar Zendeli potvrdio je da je priređeno pokusno klanje, a proizvodnja će vjerojatno početi početkom sljedećega tjedna. Društvo Alemin Halal je zaposlilo oko 20 radnika, a na početku proizvodnje bit će potrebno oko 50. Oni će raditi prije svega u klaonici i na iskoštavanju i obradi mesa koje je namijenjeno samo za tursko tržište. U početku kapacitet će biti oko 300 goveda, a životinje će uglavnom kupovati u Sloveniji.

Turski Etcii zakupio pogone MIP-a iz Nove GoriceTurska kompanija Etcii uzela je do kraja ove godine u najam proizvodne pogone slovenske mesne industrije u stečaju MIP u Novoj Gorici.

Direktor poduzeća Alemin Halal, kćerinske kompanije Etcii-ija u Sloveniji, Aktar Zendeli potvrdio je da je priređeno pokusno klanje, a proizvodnja će vjerojatno početi početkom sljedećega tjedna.

Društvo Alemin Halal je zaposlilo oko 20 radnika, a na početku proizvodnje bit će potrebno oko 50, kazao je Zendeli i dodao da očekuje od novogoričkog zavoda za zapošljavanje da im pošalje odgovor za druge potrebne radnike.

Oni će raditi prije svega u klaonici i na iskoštavanju i obradi mesa koje je namijenjeno samo za tursko tržište. Zendeli računa da će u početku kapacitet biti oko 300 goveda, a životinje će uglavnom kupovati u Sloveniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik